Ingrid van Saaze

ingrid

Massagetherapie,  Monnickendam

Sinds 2003 werk ik met veel plezier als massagetherapeut.  Het effect van massage en lichamelijk contact verwondert en raakt mij nog steeds. Rust, ruimte om te laten zijn wat er is, bewustwording en humor, zijn voor mij de belangrijkste ingrediënten van mijn werk.

In mijn praktijk begeleid ik mensen met uiteenlopende fysieke of psychische klachten in hun bewustwordingsproces. Door massage en aanraking van het lichaam en via gesprekken help ik mensen te laten voelen wat er in hun leven speelt of heeft gespeeld en hoe dit in relatie staat tot hun klacht. Door hier inzicht in te krijgen kan een klacht verminderen of verdwijnen. Als dit niet lukt, dan kan iemand leren er anders mee om te gaan. Leren luisteren naar het lichaam is de kern van de therapie.

Ook bij ernstige(r) ziektes als reuma en kanker bied ik fysieke en emotionele ondersteuning. Voor mensen met reuma of fibromyalgie zorgt de massage voor ontspanning, wat een positief effect heeft.  Voor mensen met kanker die ofwel onder behandeling zijn, in het genezingsproces zitten of uitbehandeld zijn, kunnen massage en gesprekken helpen om iemand zijn of haar lijf weer als prettig en van zichzelf te gaan ervaren. Het biedt ondersteuning in de acceptatie van een veranderd lichaam en in een eventueel laatste fase van iemands leven geeft het verlichting.

www.ingridvansaaze.nl