Heleen Mooren

heleen

Positief zijn, is de richtlijn in mijn werk als begeleidster van kinderen en ouders – en in mijn leven.

Ik heb veel ervaring in de pleegzorg, gehandicapten-en jeugdzorg. Van diagnose tot begeleiding. Altijd gericht op de mogelijkheden van het kind en de ouder.

In 2014 ben ik gestart met een eigen praktijk voor coaching van ouders.

Ik begeleid en bied pedagogische ondersteuning aan ouders met kinderen aan huis.

Pedagogische thuisbegeleiding kan een waardevolle aanvulling zijn bij het oplossen van problemen, waarbij ouders ten alle tijde zelf verantwoordelijk blijven.

Ik ben gecertificeerd als Triple P coach voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar. De verschillende werkvormen en methodieken van Triple P bieden een waardevolle praktische ondersteuning bij de begeleiding in mijn werk met ouders.

Naast het inzetten van de Triple P methodiek gebruik ik ook andere methodieken en werkvormen. In gesprek met de ouder kijk ik wat het beste past.

Samen gaan we op zoek naar het verborgen talent van de ouder en het kind.

Daarnaast kan het zinvol zijn om te kijken hoe jij als ouder in het leven staat. Kinderen spiegelen ons vaak, en kunnen jou als ouder daarmee de mogelijkheid geven tot meer inzicht in jezelf.

“ Als we iets in het kind willen veranderen, moeten we het eerst onderzoeken en kijken of het niet iets is wat beter in onszelf kan worden veranderd” Carl Gustav Jung.

In mijn praktijk werk ik geregeld nauw samen met een vrijgevestigde psycholoog/psychotherapeut praktijk (www.praktijkpannevis.nl) in Amsterdam.

heleen logo

website: www.coachingouders.nl

mobiel: 06-51319201