Sjuul Adema

 

sjuul

Haptotherapie: Individuele therapie, Relatietherapie en Zwangerschapsbegeleiding

De essentie van haptonomie is contact maken. Contact met de wereld om ons heen, maar vooral met ons eigen gevoel. Sommige mensen zijn heel goed in “niet zeuren, gewoon doorgaan”. Daarmee komen ze heel ver, het zijn echte doorzetters. Ze luisteren echter niet naar hun gevoel. Langzaam maar zeker ontwikkelen ze steeds meer (vaak vage) lichamelijke klachten. Deze mensen kunnen bij mij leren hoe ze beter in contact kunnen zijn met hun gevoel en hoe ze daarmee om kunnen gaan, zonder dat het “zeuren” wordt.

Contact maken, in verbinding zijn, is ook in een relatie heel belangrijk. Waardoor raakt de verbinding kwijt? Kan je de ander accepteren zoals hij/zij is? Voel je jezelf geaccepteerd zoals je bent? Zitten jullie allebei je best te doen en is het nooit goed genoeg? Als je samen komt dan gaan we niet alleen in gesprek, maar door samen oefeningen te doen wordt vaak veel beter duidelijk hoe je op elkaar reageert, wat je fijn vindt en wat niet.

Tijdens de zwangerschapsbegeleiding gaan jullie contact maken met het nog ongeboren kind. Daarnaast leren jullie hoe je samen de weeën op kunt vangen en nemen we door wat er allemaal bij een geboorte komt kijken. Tijdens een aantal genoeglijke, ontspannen uurtjes bereiden jullie je samen voor op de bevalling en het ouderschap.

Haptonomie Waterland
Rielant 42
1141 RH Monnickendam
06 2515 1501