Ingrid Arends

admin-ajax

Acupunctuur-Waterland & Mindfulness-Waterland & Meer balans in Waterland, praktijk voor ergotherapie en stress gerelateerde klachten

Tijdens mijn 2de zwangerschap, bleek dat mijn zoon in stuitligging lag, wat een natuurlijke bevalling ingewikkelder maakt. Tot mijn verbazing werd ik door de verloskundige naar de acupuncturist verwezen. Dit was een prettige ervaring. De behandeling bleek effectief, terwijl het type behandeling heel mild en aangenaam was. Dit was één van de ervaringen die mij er toe hebben gebracht Traditionele Chinese Geneeskunde te gaan studeren. En sinds 2009 is de praktijk een feit.

Acupunctuur-Waterland is een praktijk voor acupunctuur en tuina {twiena} in Monnickendam. Ik werk er met veel plezier, met mensen met uiteenlopende klachten. Hierbij kun je denken aan pijnklachten, stress en stress gerelateerde klachten, hoofdpijn, maag-darmklachten, gynaecologische klachten en ter ondersteuning voor het stoppen met roken of afvallen.

Tijdens de behandeling combineer ik in de meeste gevallen acupunctuur en tuina. Tuina is een massageachtige techniek, die gebaseerd is op dezelfde principes als de acupunctuur. Hierdoor wordt de effectiviteit van de behandeling vergroot en het geeft meer ontspanning. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen te kiezen voor tuina, als je geen ‘fan’ bent van de naalden.

De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in Japanse acupunctuur. Dit is een milde manier van behandelen die in combinatie gebruikt kan worden met de Chinese acupunctuur.

Bel of mail gerust voor overleg of een afspraak.

06-14958334 of ingrid@acupunctuur-waterland.nl

Mindfulness-Waterland

Naast mijn werkzaamheden met acupunctuur en tuina, werk ik sinds 1996 als ergotherapeut in de psychiatrie. Hier geef ik vanaf 2009 o.a. mindfulness trainingen. Dit wordt ook wel aandachttraining genoemd. Ik merk dat dit goed bij mij als persoon en in deze tijd past. Hierdoor ben ik me verder aan het scholen op dit vlak.

Sinds enkele jaren bied ik mindfulness trainingen in Monnickendam aan. Dit in kleine groepen, meestal op de dinsdagavond van 19.30-22.00 en de woensdagochtend van 9.00-11.30. Het is een training van 9 bijeenkomsten. Naast groepstrainingen geef ik ook individuele mindfulness. Voor meer informatie en de data is het handig om op mijn website te kijken, mindfulness-waterland.

Mocht je al vragen of interesse hebben, laat het dan vooral weten!

06-14958334

ingrid@mindfulness-waterland.nl

Meer balans in Waterland, praktijk voor ergotherapie en stressgerelateerde klachten.

Vanuit mijn werkzaamheden in de psychiatrie, ben ik ook gestart met een eerstelijns praktijk voor ergotherapie. Hier zie ik bijvoorbeeld mensen met burn-out of bore-out klachten of andere stress gerelateerde klachten die het handelen beïnvloeden. Kijk op de site voor meer informatie.